Експерти предлагат двойките да бъдат лекувани по общи програми Американски изследователи

...
 Експерти предлагат двойките да бъдат лекувани по общи програми Американски изследователи
Коментари Харесай

Вдигаш кръвно, ако живееш с хипертоник

 
Експерти оферират двойките да бъдат лекувани по общи програми 
Американски откриватели от Университета на Западна Вирджиния  са намерили удостоверение на поговорката „ С какъвто се събереш, подобен ставаш “. Те са открили, че кръвното налягане може да се покачва, когато човек е в близки връзки или съжителства с хипертоник. Резултатите от изследването са оповестени в Journal of the American Heart Association. 

Експертите стигат до тези изводи, откакто изследват индикаторите на кръвното налягане на доброволци от разнообразни страни: 1086 двойки от Англия, 3989 - от Съединени американски щати, 6514 - от Китай, 22 389 - от Индия. Заключението на учените е, че кръвното налягане се покачва при тези сътрудници, които са се оженили за пациенти с хипертония. За хипертоници се считат хората с кръвно налягане над 140 на 90 mm Hg в продължение на два или повече дни. 

Ако брачният партньор има хипертония, дамата е по-вероятно да получи същото заболяване. Промените в метода на живот като увеличение на интензивността, понижаване на напрежението или по-здравословно хранене могат да намалят кръвното налягане. Но е мъчно да измененията метода си на живот сами и по тази причина е значимо и двамата съпрузи да се придържат към здравословен метод на живот, означават специалистите.

Констатациите акцентират вероятните изгоди от общи за двойката подходи за диагностициране и лекуване на високото кръвно налягане. В тези случаи може да се употребява взаимно присъединяване в стратегии, което е нов метод в лекуването на хипертонията – фамилен.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР